ER-6N and ER-6F Club Malaysia


    Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Share
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Wed Mar 25, 2009 5:42 pm

    Askum dan salam kepada semua pemilik ER6N Malaysia,

    Ramai yang bertanya "Bila lagi kita nak jumpa ramai-ramai?"

    Amacam? Saya nak cadangkan :
    1. Kita tetapkan satu tarikh dalam pertengahan bulan April 2009 untuk perjumpaaan besar-besaran. Target kita > 50 orang.

    2. Kita tingkatkan kempen dapatkan penyertaan > 50 orang pemilik ER6N.

    3. Tetapkan tarikh, masa dan tempat, sekitar Putrajaya ke? Saya cadangkan kita jumpa kat Presint 6, Putrajaya, tepi tasik Putrajaya, cantik tempat nih. Saya boleh setkan kamera dan video. Saya akan cari satu tempat yg kita boleh posing atas motor masing-masing, latarbelakang tasik yg cantik, sorang-sorang. Lepas tu, kita boleh burn gambar dlm CD ke, edar kpd ahli, atau masukkan dlm website nih, amacam?

    Jika, ada cadangan tambahan, hphone saya 0162223108, Yusuffer6n.

    ais

    Posts : 4
    Join date : 2009-03-16
    Location : SEL Cheras Damansara

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  ais on Thu Mar 26, 2009 1:09 pm

    Bagus gak idea bro yusuff tu.
    Cume tengah bln april tu ... member2 byk kempis kot. Laughing

    Pd 10,11 & 12 April ni, sy plan ke phuket bike week. So klu end april or 2nd may poooossible.
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Fri Mar 27, 2009 7:05 pm

    Ok, terima kasih Ais. Fasal tarikh kita tetapkan kemudian, kita akan pilih satu tarikh yang selesa, yang ramai orang boleh datang. Yang penting pada peringkat sekarang ialah untuk sebarkan maklumat, dan kalau boleh kita dapat respon dari > 50 orang owners er6n yg kata : Boleh, saya suka nak join! Bila dah dapat response > 50 orang, baru kita letakkan tarikh. Harap kawan yg response nanti ajak kawan-kawan lain supaya response, semasa response harap dapat introduce diri dalam web kita nih dan letakkan no. hp. Ok, harap menjadilah plan PERJUMPAAN PERTAMA BESAR-BESARAN ER6N MALAYSIA nih...[u]

    Syah73

    Posts : 4
    Join date : 2009-02-10

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Syah73 on Fri Mar 27, 2009 9:20 pm

    Nice suggestion bro, count me in - 012 5437033.
    akan cuba menyebarkan pada kawan kawan lain
    Very Happy Very Happy
    avatar
    mzams

    Posts : 5
    Join date : 2009-03-26
    Location : cheras

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  mzams on Fri Mar 27, 2009 9:39 pm

    Salam bro,

    sekadar nak beri pandangan... kalo nak buat TTs, tak payah tunggu ramai2...memang susah nak dapat, bro set je tarikh, mulakan dengan group yang kecil dulu amik gambar TTs ke, ride ke... pehtu tepek la kat forum ni... insyaAllah... lama2 nanti group kecil tu akan bertambah ahlinya.... asalkan group tu aktif TTs/ride, forum pun aktif, pasti ramai yang join nanti. saya citer atas pengalaman saya memulakan group GTS Rider sblm ni. awal dulu cuma dapat 5 org TTs... sehingga skrg lebih kurang 1 tahun, dah ada lebih 70 ahli dan dah daftar pertubuhan.. susah nak kumpul semua sebab komitmen masing2

    sekadar cadangan... saya dah booking er6, blom dapat lg, tunggu loan approve. dah dapat moto sok, boleh la minum2...hehehe

    ais

    Posts : 4
    Join date : 2009-03-16
    Location : SEL Cheras Damansara

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  ais on Mon Mar 30, 2009 1:50 pm

    Bro zam otai GTS dah book ER6N. Syabas!!!
    Blh la jadi Marshal ER6N pulak.
    Bila dah dpt moto nanti blh lah upload gambar kat sini.
    avatar
    mzams

    Posts : 5
    Join date : 2009-03-26
    Location : cheras

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  mzams on Tue Mar 31, 2009 3:19 am

    lol!

    ais

    Posts : 4
    Join date : 2009-03-16
    Location : SEL Cheras Damansara

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  ais on Sat Apr 04, 2009 5:39 pm

    Tahniah kpd tuan2 baru/lama ER6N 2009/2008. Mari TTS kat K Klawang weekend sabtu/ahad. Blh kasi leper tayar baru tu. Dgr ada 97 corner. Itu klu minat ride cornering. Jng lupa sekurang2nya pakai lah knee/elbow protector for safety ride.

    Nak reply kat TTS V1 tapi x lh - "Sorry, but only administrators can reply to posts in this forum." drunken
    avatar
    mzams

    Posts : 5
    Join date : 2009-03-26
    Location : cheras

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  mzams on Sun Apr 05, 2009 10:32 pm

    ais wrote:Tahniah kpd tuan2 baru/lama ER6N 2009/2008. Mari TTS kat K Klawang weekend sabtu/ahad. Blh kasi leper tayar baru tu. Dgr ada 97 corner. Itu klu minat ride cornering. Jng lupa sekurang2nya pakai lah knee/elbow protector for safety ride.

    Nak reply kat TTS V1 tapi x lh - "Sorry, but only administrators can reply to posts in this forum." drunken

    Test moto baru ngan encik ais... perghhhh..... dari skuter ke er6... tak terkata nikmatnye... sib baik la ari ujan. tak sampai KK.. sparuh jalan patah balik ke semenyih-nilai-klia-putrajaya-kajang. kami berdua je... mungkin lain kali ramai yg leh join...ngeh..ngeh..ngeh Laughing

    hazrin77

    Posts : 2
    Join date : 2009-04-03
    Location : Kinrara - Kepong - Sri Gombak

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  hazrin77 on Mon Apr 06, 2009 12:00 pm

    Saya stuju ngan komen bro mzams, set je tarikh ngan tempat insyallah saya dtg.
    avatar
    Han

    Posts : 6
    Join date : 2009-04-06

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Han on Mon Apr 06, 2009 1:35 pm

    Aku teringin gak join utk perjumpaan besar-besaran ni..
    tp aku keje shift, jadi kalo tarikh yg dipilih nnti mmg sesuai ..
    Insyaallah blh join. bounce

    kalo dpt tau lebih awal lg bagus sbb blh apply cuti awal (incase kene keje)..hehe
    avatar
    Han

    Posts : 6
    Join date : 2009-04-06

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Han on Wed Apr 08, 2009 11:20 am

    yusuffer6n wrote:Askum dan salam kepada semua pemilik ER6N Malaysia,

    Ramai yang bertanya "Bila lagi kita nak jumpa ramai-ramai?"

    Amacam? Saya nak cadangkan :
    1. Kita tetapkan satu tarikh dalam pertengahan bulan April 2009 untuk perjumpaaan besar-besaran. Target kita > 50 orang.

    2. Kita tingkatkan kempen dapatkan penyertaan > 50 orang pemilik ER6N.

    3. Tetapkan tarikh, masa dan tempat, sekitar Putrajaya ke? Saya cadangkan kita jumpa kat Presint 6, Putrajaya, tepi tasik Putrajaya, cantik tempat nih. Saya boleh setkan kamera dan video. Saya akan cari satu tempat yg kita boleh posing atas motor masing-masing, latarbelakang tasik yg cantik, sorang-sorang. Lepas tu, kita boleh burn gambar dlm CD ke, edar kpd ahli, atau masukkan dlm website nih, amacam?

    Jika, ada cadangan tambahan, hphone saya 0162223108, Yusuffer6n.

    saya sokong bang, Presint 6 Putrajaya cantik gak dgn view tepi tasik..kkdg ade gak turun situ g berenang.. Laughing
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Wed Apr 08, 2009 11:31 am

    Askum bro semua,

    Sampai la ni, aku dah catit no. contacts hphone member er6n sekitar 43 orang dah. NAK TANYA SIAPA ADMIN WEB NI YA? (Kalau Admin baca) ...dah kalau boleh sms kat saya no tel bro, thank you. Yusuffer6n 0162223108.

    Kepada yg belum respon, please introduce yourself kat web nih...banyak sikit member kita nanti..."The more the merrier"
    avatar
    Han

    Posts : 6
    Join date : 2009-04-06

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Han on Wed Apr 08, 2009 11:34 pm

    yusuffer6n wrote:Askum bro semua,

    Sampai la ni, aku dah catit no. contacts hphone member er6n sekitar 43 orang dah. NAK TANYA SIAPA ADMIN WEB NI YA? (Kalau Admin baca) ...dah kalau boleh sms kat saya no tel bro, thank you. Yusuffer6n 0162223108.

    Kepada yg belum respon, please introduce yourself kat web nih...banyak sikit member kita nanti..."The more the merrier"

    Rasanya admin utk web ni guna ID "Admin" gak..mgkin blh PM

    alpayed

    Posts : 1
    Join date : 2009-04-01

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  alpayed on Thu Apr 09, 2009 5:27 pm

    me too farid 0193382709
    sugestion date awal bulan 5 ( ASAP )
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Tue Apr 14, 2009 6:58 pm

    Askum semua,

    Kita ada satu lagi Forum ER6N yg dibuat "Dari ahli kepada ahli", sukacita saya menjemput brothers semua yg belum tahu menjenguk ke sana di alamat http://er6.my-forums.net/ (Thanks to Abang Ahmad).

    Nampaknya di sana lagi meriah...TTS pun dah jalan bbbrp kali, nanti kita boleh gabungkan ahli (Boleh dapat 80 orang kot?). Di sana pun nak buat perjumpaan besar-besaran nanti dapat 50 orang...

    (Tiap-tiap hari, saya akan cuba baca di 3 tempat, 1. MBC forum (http://malaysianbikers.com.my/forum), 2. Forum er6.my-forums.net dan 3. di sini (er6club.friendhood.net)
    avatar
    Han

    Posts : 6
    Join date : 2009-04-06

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Han on Fri Apr 17, 2009 1:07 am

    yusuffer6n wrote:Askum semua,

    Kita ada satu lagi Forum ER6N yg dibuat "Dari ahli kepada ahli", sukacita saya menjemput brothers semua yg belum tahu menjenguk ke sana di alamat http://er6.my-forums.net/ (Thanks to Abang Ahmad).

    Nampaknya di sana lagi meriah...TTS pun dah jalan bbbrp kali, nanti kita boleh gabungkan ahli (Boleh dapat 80 orang kot?). Di sana pun nak buat perjumpaan besar-besaran nanti dapat 50 orang...

    (Tiap-tiap hari, saya akan cuba baca di 3 tempat, 1. MBC forum (http://malaysianbikers.com.my/forum), 2. Forum er6.my-forums.net dan 3. di sini (er6club.friendhood.net)
    saya pon sama gak bang Yusuf..MBC, er6.my-forums.net dan forum ni.
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Sat Apr 18, 2009 2:28 pm

    Yusuffer6n melaporkan:

    Hasil respon yg sgt menggalakkan, setelah target membership melebihi 50 orang, perjumpaan yg dipanggil KENDURI UNTUK KITA SEMUA, OWNERS ER6N MALAYSIA, tarikh melihat anak bulan telah ditetapkan iaitu kita akan adakan kenduri kita pada:

    Tarikh : 9 Mei 2009 (Sabtu)

    Tempat : Presint 6, Putrajaya , tepi tasik yg sungguhlah cantik...
    Kos : anggaran RM 20 seorang
    Menu : Best, meleleh...(BBQ ayam dll)

    Masa :
    3.00 : Start berkumpul di Presint 6
    - Aktiviti start : (Kena ada MC juga nih) Tangkap gambar kita & motor semua, sorang-sorang , video dsb
    - Sesi perkenalan
    - Meeting secara tak formal
    - Minum air oren akan disediakan
    4.30 : sholat asar
    5.00 - BBQ bermula , sambil makan yg lain-lain
    - sambil borak-borak fasal motor, sambung meeting/perbincangan tadi..
    7.15 : bersurai utk sholat maghrib

    Set utk next meeting, 3 bulan dari sekarang, Bulan 7 ke...(just my idea)

    Untuk maklumat lanjut, dijemput singgah di http://www.er6.my-forums.net/viewforum.php?f=11&mforum=er6

    Sape nak ringan tangan , jadi AJK sangat dialu-alukan,

    " Dari kita, Untuk Kita juge"
    avatar
    yusuffer6n

    Posts : 7
    Join date : 2009-02-11
    Location : Putrajaya and Sri Kembangan

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  yusuffer6n on Tue Apr 21, 2009 5:35 pm

    yusuffer6n melaporkan: Laughing Laughing

    Tadi, kami sempat berjumpa, lucheon meeting kat Kafe tkt. 1, Bangunan Sapura, The Mines - ada 7 orang datang. Abg Mad, James, yusuffer6n, Hazrin77 dan Nasa5435 dan 2 orang kawan Abg Mad.

    Kami dah bincang fasal program Kenduri kita, dan keputusan diringkaskan sebegini:

    1. Tarikh closing date kena ditetapkan 2 hari sebelum, jadi 7.5.09. (Harap dapat lebih ramai confirm kan kehadiran, kita target > 50 orang, come on , ER6 boleh!)
    2. Ongkosnya, sorang RM20. (Boleh masuk ke dalam akaun CIMB, nanti kita bagi tau)
    3. Menu makanan - 6 ketul ayam, katanya terlalu banyak, kena dikurangkan, dikuatiri lepas makan, perut berat/semput, boleh menggangu ride)
    4. Timing : start jam 3 petang - 7.15 dipersetujui. (Cuma orang jauh, kena bertolak awal sikit la kan..)
    5. Venue : Presint 6, Putrajaya (kena lalu PICC dulu, belok kanan, sebelah Hotel Pullman Putrajaya, sebelah kolam renang awam Presint 6, lepas jumpa, boleh pergi swimming, bayaran RM2 dewasa, RM1 budak), tapi kena bawa seluar mandi lah)
    5. Location map akan diletakkan nanti.
    6. Member yg tadi tadi, otomatik jadi AJK.
    7. Walaubagaimanapun, MC masih diperlukan seorang, (tapi kesian, takde mic lah).. sila volunteer...
    8. Bila rider sampai, AJK sambutan, bolehlah mengalu-alukan kehadiran biker, tunujkkan tempat nak parking, lantas AJK cameraman - suruh posing atas motor dan tangkap gambar. Senarai nama dan maklumat peribadi diisi.
    9. Urusan buat Logo bolehlah dimulakan, bila jumpa 9hb mei nanti, bolehlah dipamerkan.
    10. Ada idea supaya dikumpulkan maklumat ahli secara offline (tak dipublish dalam web), dengan cara hantar maklumat kpd emel saya (aimanibu@gmail.com), nanti saya prepare cantik-cantik dalam table, dan print macam booklet, boleh edar masa jumpa nanti, orait
    11. Tindakan selanjutnya atas saya supaya check samada perlu dibooking ke tempat nih atau tak perlu dengan Perbadanan Putrajaya (kena minta permit ke?)
    12. Persiapan lain : ada ke tempat berteduh jika hari hujan, alternatif caterer jika BBQ tak menjadi, dll.

    Okey, kalau ada yg tertinggal, minta remind saya

    Yusuffer6n. bounce bounce bounce
    _________________
    Kita meriahkan lagi grup er6n kita nih...

    Sponsored content

    Re: Perjumpaan Pertama besar-besaran

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 18, 2017 5:01 pm